X

Kereső


Kapcsolat

Arcade Home

Cím: 9022 Győr,
Rákóczi utca 67.
Telefon: +3696204391
Mobil: +36307503361
E-mail: info@arcadehome.hu
Facebook Nyitvatartás


BEJÁRATI AJTÓK

Bejárati ajtó

A nyílászárók, így a homlokzati ablakok és ajtók otthonunk egyik leglátványosabb részét alkotják. Az ajtó általános megfogalmazása: ki- és bejárásra szolgáló nyílás, mely legtöbbször kulcsra zárható. Helyzete szerint egy épületben van külső és belső ajtó, utca-, udvar- és szobaajtó. A bejárati ajtó legfontosabb funkciója lakásunk, otthonunk elválasztása a külvilágtól, otthonunk és a külső tér közti határ megteremtése, az átjárás biztosítása, lakásunk védelme. A bejárati ajtó az épületek, lakások napi használatnak leginkább kitett nyílászárói, s jelentősen ki vannak téve az időjárás viszontagságnak, ezért alapvető követelmény velük szemben a hosszú távon megbízható használat, időtállóság, valamint a betörésbiztonság, mely biztonsági zárszerkezetet kíván. A funkcionalitás mellett alapvető elvárás a szép, esztétikus megjelenés is.  Egy esztétikus bejárati ajtó az épület névjegykártyája, mondhatni személyre szabott külsőt kölcsönöz a háznak. Megjelenését tekintve lehet egyszerű, visszafogott kivitelű, de hangsúlyosabb, erőteljesebb kialakítású egyaránt. A megfelelő bejárati ajtó kiválasztása esztétikus megjelenésével harmonikusan illeszkedik az épület stílusához, ha kell, elegánssá teszi otthonunk megjelenését.

 

Bejárati ajtó anyaga évekig hagyományosan szinte kizárólag fa vagy fém volt,  napjainkban egyre inkább tért hódít a műanyag bejárati ajtó. A GEALAN S8000 IQ műanyag bejárati ajtó a cég műanyag ablakok kínálatával megegyezően magas színvonalú, tökéletes profilszerkezetű nyílászáró, kiváló műszaki adottságokkal. A GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó az esztétikus külső megjelenésen túl letisztult, a legapróbb részletekig kidolgozott profilgeometriával bír, megfelel valamennyi mai, korszerű műszaki követelménynek, mint hő- és hangszigetelés, betörésvédelem stb.

A jó nyílászáró bent tartja a hőt, kizárja a hideget, és biztosítja a helyiség kellemes, egyenletes klímáját. Ezt nyújtják a GEALAN S8000 IQ bejárati ajtók is, hisz kitűnő hőszigetelő képességgel rendelkeznek, gondoskodva a belső fűtött tér és a külső, fűtetlen tér elválasztása révén az energiatakarékosságról.

A GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal bír, ez akkor válik kiemelten fontossá, ha forgalmas, zajos úthoz közeli az épület vagy a környezetünk hangos zavaróan. A GEALAN S8000 IQ hangszigetelt műanyag bejárati ajtó jelentősen csökkenti, szűri a kintről érkező zajokat, különösképpen, s ha ablakunk is GEALAN profilrendszerű, akkor elmondhatjuk, minden tőlünk telhetőt megtettünk a maximális hangszigetelés érdekében.

A minőségi bejárati ajtó védi otthonát, s a GEALAN ajtók masszív felépítése alaposan megnehezíti, sőt ellehetetleníti a betörők dolgát. A GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó gondos tervezésének, erős vasalatának és precíz gyártásának köszönhetően hosszú élettartamú, megbízható és biztonságos működésű nyílászáró.

A GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó előnyei az alábbiakban foglalható össze:

 • sokoldalú megjelenési lehetőség
 • energiatakarékosság
 • időtállóság
 • magas színvonalú minőség a nagy profil keresztmetszeteknek köszönhetően
 • magasfokú betörésbiztonság
 • megbízható hang- és hőszigetelés az üvegszállal megerősített küszöbnek köszönhetően
 • könnyű tisztíthatóság
 • légmentes: speciális tömítések a huzat kizárása érdekében

A műanyag bejárati ajtó mellett tehát számos érvet lehet felsorakoztatni, nem véletlen, hogy napjainkban tért hódít, és egyre többen döntenek építkezés vagy nyílászáró csere során műanyag bejárati ajtó beépítése mellett. Az erős, hosszú élettartamú, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező légmentesen záródó GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó profilok egyszerű tisztíthatósága egy plusz érv a vásárlásuk mellett. A műanyag ajtó a fa ajtó profilokkal szemben nem igényel külön felületkezelést, karbantartást, sem pedig utókezelést.

A kültéri műanyag bejárati ajtó kapcsán elvárás a betörésvédelem, melynek alapfeltétele a masszív felépítés, erős zárszerkezet. Laikus vásárlók számára is alapvető szempont ezen követelmények megléte, hisz az ajtó megbízhatóságát műszaki profilszerkezetén túl a zár erőssége is meghatározza. Az ajtózárak bejárati ajtó esetében az elzárt terület behatolás elleni védelmének biztosítását szolgálják. A védelem érdekében a legtöbb bejárati ajtón két egymástól független ajtózár felhelyezésével élnek, melyek legalább 30 cm-re vannak egymástól, felerősítésük bevéséssel vagy rácsavarozással történik és ezek egymástól függetlenül nyithatók és zárhatók. Bevéséskor az ajtózár az ajtótestben kialakított üregbe kerül beépítésre, általában ezt a módszert központi zárként vagy kiegészítő zárként alkalmazzák. A biztonság érdekében pedig csapdás és/vagy reteszes zárakat szoktak alkalmazni.

 

Az ajtózár megbízhatóságának feltételei: zártestek külső mérete, kilincsdió és kulcsnyílás elhelyezkedése, ezek távolsága, valamint az ajtóba vésett fészek mérete. Az ajtózárnak a fészket teljesen ki kell töltenie, különben gyengül az ajtó szilárdsága. A jó ajtózár védelmet nyújt a leggyakoribb betörési technológiák ellen, melyek a következők: savazás, magkihúzás, finomnyitás, zársöprés.

A GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó Európa-szere jó hírnévnek örvendő FUHR ajtózárral van ellátva, mely zárak mindennemű igény kielégítésére szolgáló számos variációja áll a vásárlók rendelkezésére. Választható 5 pontos excenteres, gombafejes, pótcilinderes ill. 2 csapos (+ zárnyelv) zár is, melyek MABISZ minősítéssel is rendelkeznek. Az ajtószárnyakat stabilan tartó 3 db pánt pánttakaróval könnyed nyitást és zárást tesz lehetővé.

A GEALAN bejárati ajtó különböző, választható fehér vagy barna kilincsgarnitúrával rendelkezik.

A GEALAN műanyag bejárati ajtó maximális betörésvédelemmel rendelkezik mind zárszerkezete, mind műszaki jellemzői, felépítése tekintetében.

A GEALAN S8000 IQ bejárati ajtó anyagában RAL 9016 fehér színű műanyag profil, mely 15 fautánzatú és 10 RAL szerinti színben is rendelhető.

A GEALAN S8000 IQ profilrendszerből készült bejárati ajtó főbb paraméterei:

 • 74 mm-es beépítési mélység
 • 4 kamrás profil
 • íves üvegezőléc
 • horgonyzott acélmerevítés
 • szürke, duplán körbefutó EPDM szilikon gumitömítés, kettős ütközőtömítés, mely résmentes záródást biztosít
 • német FUHR vasalat
 • hőhídmentes alumínium ill. műanyag küszöb, mely alacsony kivitelben a mozgáskorlátozottak könnyed használatát szolgálja
 • időtálló 3D-s ajtópántok
 • minőségi HOPPE ajtókilincs
 • fúrásbiztos zárbetét
 • különféle biztonsági vasalatok
 • famintázatú (REN) színek
 • alumínium hatású acryl (RAL) színek
 • UV stabil kívül-belül
 • Alap esetben 4 mm float – 16 mm légrés – 4 mm Super Low-e
 • U = 1,4 W / m2 K üvegezés, mely U = 1,1 W / m2 K-ig fokozható
BEJÁRATI AJTÓK + 1


Vissza az előző oldalra!
X

Kereső


Arcade Home - Magyar